Kysymyksiä?

MKJOHNAK (Muutamia Kysymyksiä, Joita On Hoidettava Näin Alussa Pois Kuleksimasta)

 1. Mikä Ihmeen Kalaksikukko?

  Ote vanhan Kalaksikukon esittelysivusta:

  Havaitsin juuri arkistoja kolutessani, että Kalaksikukolla alkaa olla jo melkoinen taival takanaan. Ensimmäinen Kuopion Scifiseuran julkaisema KK (silloin vielä nimellä Galaksikukko Pekka Virtasen aikoinaan julkaiseman fanzinen kunniaksi) ilmestyi syksyllä '94). Melko pian sen jälkeen rupesimmekin kokeilemaan (hirvittävän painoturaamisen pelästyttäminä) sähköisen julkaisemisen kanssa.

  Kokeilujen lopputuloksena onkin sitten tämä lehti, josta olen ihan pikkuisen ylpeä, vaikka sen itse sanonkin. Nyt onkin sitten pikkuhiljaa aika kirjoitella vähän ohjelmajulistusta mainiolle lehdellemme.


 2. Miksi Kalaksikukko on olemassa?

  Useimpien sf-lehtien julkaisukynnys on varsin korkea. Meillä on taas kynnys matala ja katto korkea.

 3. Editoidaanko juttuja ennen julkaisua?

  Nettipoliisi tekee ulkoasun yhteneväksi muun Kalaksikukon kanssa. Novellit julkaistaan kieliasunsa puolesta sellaisenaan, mutta muista jutuista nettipoliisi korjaa kielivirheet, mihin lasketaan myös tekstin jako kappaleisiin ja virkkeisiin. Sen kummemmin juttuja ei muokata, ei esimerkiksi lyhennetä eikä kieliasua siistitä. Roisinpuoleisesta kielestä varoitamme novellin alussa.

 4. Miten pääsen mukaan?

  Lähetä meiliä vaikka päätoimittajalle (osoite on mallia kalaksikukko(at)gmail.com).

 5. Kenellä on julkaistun materiaalin tekijänoikeudet?

  Tekijänoikeudet säilyvät sisällön tuottajilla itsellään. Kalaksikukolla ei ole mitään vaatimuksia niiden suhteen. Paitsi tietysti julkaisuoikeus.

 6. Julkaistaanko kaikki tarjotut jutut?

  Jollakin tavalla materiaalin olisi hyvä sivuta scifiä, kauhua tai fantasiaa. Kokemus on osoittanut, että tämä ei yleensä ole mitenkään hirveän iso ongelma.

 7. Miten nimettömiin kommentteihin suhtaudutaan?

  Jos on ihan pakko kommentoida nimettömänä, sitä ei tyystin kielletäkään. Nimettömyys ei anna oikeutta huonoon käytökseen. Kalaksikukossa on käytössä kommenttien esitarkistus, ja asiattomat tekstit hylätään. Oikein kunnolla asiattomat tekstit saatetaan julkaista armottomasti pilkattaviksi.

 8. Millaisen korvauksen julkaistuista teksteistä saa?

  Saman kuin muutkin kirjoittajat. Tekemisen riemua ja oikein hyvällä tuurilla sen ekstaasin, kun kirjoittaminen alkaa oikein kunnolla sujua.

 9. Miksi täällä arvostellaan vain lastenkirjoja, -elokuvia ja tv-sarjoja?

  Päätoimittajan perheessä on kasvamassa kaksi uutta alan harrastajaa, joille luetaan paljon ääneen ja joiden kanssa katsellaan lastenohjelmia.
(lisää tulossa, jahka tulee mieleen)