sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Star Wars Rebels -animaatiosarja

Marko Ikäheimo

 

Viime aikoina olen huomannut hämmennyksekseni olevani taas innostunut Star Warsista. Tuleva elokuva siihen ei ole syynä, sen verran pahasti kärähdin aikoinaan Phantom Menacen kanssa. Osittain riemuni johtuu Star Wars minute -podcastista. Osittain syypää on Disneyn uusi animaatiosarja.

Sarja sijoittuu ajallisesti ennen ensimmäistä Star Wars -elokuvaa (niitä myöhemmin Lucasin pykäämiä ivamukaelmia ei lasketa, ja sillä selvä). Tarinan alussa tapaamme orpopoika Ezran, joka sattuman kautta törmää hyvin erikoiseen salakuljettajien joukkioon. Voiton tavoittelemisen sijasta he näyttävät olevan enemmän kiinnostuneita mahdollisemman suuren harmin aiheuttamisesta Imperiumille. Ja niitä tulevia kapinallisiahan he ovat, tietenkin. Yksi joukkioista on joukkotuhontaa piileskelevä entinen Jedi-ritari, tietenkin. Ja Ezralla on vahva yhteys Voimaan, tietenkin.

Omaperäsyydestä näitä asetelmia ei oikein voi moittia. Miksi minä tässä sitten mouhotan? Koska Rebels on pullollaan vanhaa kunnon Star Wars -henkeä! Ensimmäisissä jaksoissa yritetään vähän liikaakin: melkein jokainen repliikki tuntuu olevan suora sitaatti SW-elokuvista. Onneksi tämä tasaantuu melko nopeasti. Myös sarjan ulkoasuon hyvin tutunoloinen. Ilahduttavasti Disney on nähtävästi päättänyt vähin äänin unohtaa sen kammottavan räpellystrilogian olemassaolon (hyvä ratkaisu).

Sarjan musiikkikin riffaa melko pitkälle Williamsin klassisia teemoja, joten tämänkin suhteen olla selvillä vesillä.

Rebelsin asenteesta kertoo hyvin se, että tällä kertaa niputetaan reilusti Stormtroopereita niiden typerien droidien sijaan. Eivätkä nämä troopperit ole mitään klooneja, yhdessä jaksossa jopa soluttaudutaan imperiumin koulutuskeskukseen ja tutustutaan keisarin palvelukseen halajaviin nuoriin sotilaanalkuihin. Aika raju ratkaisu lasten animaatiosarjalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti