sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Seanan McGuire: Midnight Blue-Light Special: InCryptid, Book 2

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 10 h 59 min, lukija Emily Bauer

Marko Ikäheimo

Kirja päähenkilön, Verity Pricen perheen taustoista on kerrottu enemmän sarjan ensimmäisen osan arvostelusta, joka löytyy täältä. Tässä kirjassa jatkuvat hänen pyrkimyksensä päästä sisään New Yorkin myyttisten olentojen, yhteisnimitykseltään kryptidien, maailmaan. Edellisen osan tapahtumien jälkeen tämä maailma on muuttunut varsin merkittävästi. Osittain tämä on Verityn ansiota.

Kaikkin kryptidien ja Pricen perheen jatkuvana pelkona on, että Pyhän Yrjön veljeskunta saa vihiä heidän olemassaolostaan. Tämän järjestön suhtautumistapa kryptideihin on varsin suorasukainen. Jokainen hirviöksi julistettu jahdataan säälimättä sukupuuttoon. New Yorkin edellisestä puhdistuksesta onkin jo jonkin aikaa.

Vaikka kyse onkin pääasiassa viihdekirjasta, tässä tarinassa päähenkilöt eivät pääse mitenkään erityisen helpolla. Välillä tulee turpiin oikein viimeisen päälle, mutta onneksi ylettömään sadismiin ei äidytä. Loppujen lopuksi kirjan yleissävy on hyvin virkeä ja valoisa. Juuri sellainen, jonka parissa viettää mukavasti aikaa esimerkiksi vähän keskimääräistä pottumaisemman työpäivän jälkeen. Kirjan lukijaa on hyvin miellyttävä kuunnella.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti