maanantai 13. huhtikuuta 2015

Paul Cornell: The Severed Streets - James Quill, Book 2

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 13 h 32 min, lukija Damian Lynch

Kirja on jatkoa edellisen osan tapahtumille. Mahdollisesti tarina toimii yksinäänkin, mutta edellisen kirjan lukeneet saavat siitä huomattavasti enemmän irti.

Marko Ikäheimo

Tarkastaja Quillin ja hänen vahingossa kyvyn nähdä taikuutta saaneet poliisikollegansa jatkavat seikkailujaan Lontoon yliluonnollisessa alamaailmassa. Tällä kertaa Lontoossa puhjenneet mellakat tuovat mukanaan yllättävän sivuvaikutuksen. Joku taho alkaa murhaamaan varakkaita valkoisia miehiä. Todiisteet näyttävät viittaavan siihen, että yksi kaupungin kuuluisimmista murhamiehistä olisi palannut jatkamaan hirmutekojaan.

Perinteisen poliisitarinan ja urbaanin fantasian yhdistelmä toimii taas kerran loistavasti. Tarina jatkuu suoraan edellisestä kirjasta, eikä Quillin poliisiryhmän elämä ole ainakaan helpommaksi muuttunut. Ainoa tapa, jolla he pystyvät saamaan jonkinlaisen otteen hulluudesta, jonka keskelle he ovat tipahtaneet, on soveltaa siihen vanhoja kunnon poliisitutkinnan menetelmiä. Osalla joukosta on vielä omiakin taakkoja kannettavanaan, sillä he näkivät ensimmäisen kirjan aikoihin jotain, jonka välttämiseksi he ovat valmiita tekemään melkein mitä tahansa.

The Severed streets sisältää myös yhden hyvin mielenkiintoisen julkisuuden henkilön esiintymisen. Täydet pisteet Cornellille siitä, että hän ei tässäkään suhteessa sorru turhiin kliseisiin.

Kuten edellisessä, tässäkin kirjassa on aika rajuja kohtauksia, joita ei voi suositella herkkäsieluisille.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti