keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Suicide Squad -elokuva traileri - väriä ja huumoria DC-elokuvassa!?

Marko IkäheimoViimeisimmän Star Wars -elokuvan yhteydessä näkemäni Superman V. Batman -elokuvan trailerin nähtyäni olin jo valmis toivottamaan kaikki tulevat DC:n sarjakuvasovitukset ja erityisesti Zack Snyderin alimpaan hemmettiin. Että osasikin olla huumoritonta ja hymytöntä meininkiä. Mutta tästä on tullut kirjoitettua jo aikaisemminkin, joten se siitä.

Sitä vastoin Suicide Squadin traileri näyttääkin jopa varsin lupaavalta. Suicide Squad on alun perin sarjakuva 80-luvulta. Erinäisten yritysostojen jälkeen DC huomasi omistavansa melkoisen joukon ö-sarjan konnahahmoja, joilla kukaan ei oikein halunnut tehdä mitään. Näistä hahmoista päätettiin kasata joukko vastentahtoisia sankareita, joille saattoi käydä oikeasti huonosti (ja useimmiten kävikin). Sarjakuvasta tehtiin uusi versio 2000-luvulla, jossa joukossa oli vähän nimekkäämpiäkin hahmoja, kuten Harley Quinn ja Deadshot. Elokuva perustuu tähän versioon.
Tämä traileri onkin sitten jotakin aivan muuta. Ensinnäkin taustamusiikki on Queenin Bohemian Rhapsody ja tapahtumat linkittyvät täysin saumattomasti musiikkiin. Tämän lisäksi traileri näyttää värikkäästä ja hauskalta, tietysti lievää vahvemmin nyrjähtäneellä tavallaan. Huumori ei välttämättä aina osuu täysi täysin kohdilleen, mutta on sitä edes yritetty, mitä ei viime aikoina DC-elokuvissa turhan paljon ole näkynyt. Jonkinlaista murinaa verkossa on kuulunut Jared Leton Jokerista. Minusta Heath Ledgerin Jokeri ei kuitenkaan ole niin pyhä näyttelijäsuoritus, etteikö sen jälkeen olisi vara jonkun muunkin yrittää. Onhan tässä nähty jo aika monta versiota Batmanistakin.

Tässähän ihan odottaa mielenkiinnolla DC-elokuvaa. Kukapa olisi uskonut?

Zack Snyder saa tosin vieläkin tunkea leffansa harmonikkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti