tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kaikkien aikojen avaruusseikkailu Turun linnateatterissa

Riitta Niemistö


Kävimme kahden viisivuotiaan ja molempien poikien äitien kanssa Turun Seikkailupuistossa katsomassa Kaikkien aikojen avaruusseikkailua. Esitys oli oikeastaan yhden miehen show: muitakin hahmoja nähtiin ja lavalla oli kaksi miestä, mutta arvon opettaja ohjasi meidät läpi aurinkokunnan. Lopuksi palattiin kotiplaneetalle ja mietittiin, miten pysäytetään ilmastonmuutos. Yleisöltä tuli esimerkiksi ehdotus ostaa sähköauto ja lisähuomautus sellaisen korkeasta hinnasta.

Aluksi näytti siltä, että ollaan melkein tavallisessa luokassa, mutta sitten lähti lentoon tarina ja vähän myöhemmin myös avaruusalus. Tarinan huumori iski täysillä poikiin eikä kumpikaan pelännyt. Näytelmää voisi sanoa hyvin informatiiviseksi, mutta se ei ollut millään lailla puuduttava. Mauri Kunnaksen piirrokset vilahtelivat ja, kun juttu alkoi mennä vakavaksi, tapahtui aina jotain kummallista ja huvittavaa.

Linnateatterin näytökset ovat kuulemma usein loppuunmyytyjä, mutta tällä kertaa lipun olisi saanut oveltakin. Esityksiä on vielä ainakin heinäkuussa, jatkosta en tiedä. Ensi-ilta oli jo viime syyskuussa ja esitys on kiertänyt Suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti