keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Seanan McGuire: Half-Off Ragnarok: InCryptid, Book 3

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 10 h 17 min, lukija Ray Porter

Kolmas osa McGuiren InCryptid-sarjasta. Edellisten osien arvostelut löytyvät täältä.

Marko Ikäheimo


Sarjan kahdessa edellisessä kirjassa pääosassa olleen Verity Pricen tarina on saatu päätökseen. Nyt näyttämölle astuu Verityn isoveli, Alexander Price. Alexander on eläintieteilijä, tosin hänen varsinainen erikoisalansa sattuu olemaan väh
än erikoinen. Verity toimi kaupunkiympäristöissä, Alexanderin alueena on luonnovaraiset yliluonnolliset olennot. Niitäkin riittää vilisemässä pitkin maita ja mantuja.

Siviilitoimessaan Alexander on vierailevana tutkijana paikallisessa eläintarhassa. Vapaina aikoinaan hän esimerkiksi yrittää saada alueen basiliskit lisääntymään. Ei ihan vaarattomimpia ajanvietteitä sekään. Onneksi hänen apulaisensa sattuu olemaan gorgon, joka ei tällaisista asioista hätkähdä. Tietysti hiuksien tilalla olevat käärmeet voivat olla joskus vähän hankalia, mutta ongelmansa kullakin.

Koska tarinan etenemisen vuoksi asioiden nyt vain pitää mennä pieleen, joku alkaa murhaamaan ihmisiä kovin kummallisella tavalla. Uhrit ovat kirjaimellisesti kivetttyneet, mikä ei ole ihan yksinkertainen temppu, edes myyttiseltä hirviöltä. Alexin tehtäväksi jää selvittää kuka, mitä ja miksi. Luonnollisesti murhaaja saa jossakin välissä vihiä Alexin tutkimuksista ja ottaa tähtäimeensä Alexin ja hänen lähipiirinsä.

Päähenkilön vaihto on hyvä valinta McGuirelta. Tarina ei pääse urautumaan. Tässä vaiheessa on myös hyvä tilaisuus hypätä mukaan Pricen perheen tarinaan, mutta luonnollisesti edellisetkin kirjat lukenut saa paljon enemmän irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti