perjantai 9. lokakuuta 2015

Peter Clines: Ex-heroes

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 8 h 2 min, lukijat Jay Snyder, Khristine Hvam

Marko IkäheimoMitäs jos olisi olemassa supersankareita? Ja sitten olisi myös zombieita, ja zombiet olisi syönyt melkein koko ihmiskunnan. Ja sitten ne supersankarit olisi kerännyt loput tavallisista ihmisistä suojaan ja ne sankarit niinku tappelisivat niiden zombieiden kanssa ja silleen.


Ex-heroes ei ehkä ole ihan näin lapsellinen, mutta kyllä se kieltämättä aika alakoululaisen keksimältä hetkittäin vaikuttaa. Siinä todellakin supersankarit ja zombiet ottavat mittaa toisistaan. Minulla ei ole koskaan ollut ongelmia supersankarien kanssa, mutta zombiet jyrsivät oikein toden teolla. Ne nyt vain yksinkertaisesti ovat niin käsittämättömän tyhmä idea. Onneksi tässä kirjassa on edes vähän yritetty uhrata ajatustoimintaa sille, mistä nämä elävät kuolleet ovat syntyneet.

Mutta eipä Ex-heroes yritäkään mitään korkeakirjallisuutta olla. Siinä nyt vain supersankarit tappelevat zombieiden kanssa ja siinäpä se. Jos vain kirjoittaja olisi malttanut olla joka käänteessä mainitsematta, miten mahdottoman seksikäs supersankarien naispuolinen johtaja onkaan, minulla ei olisi mitään valittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti