sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Podcast-esittely: The Audio Guide to Babylon 5

Marko Ikäheimo


Kalaksikukkoa vähänkin seuranneet ovat varmaankin huomanneet, että Babylon 5 on putkahtanut esille kerran jos toisenkin. Huomasin suhteellisen uuden podcastin, jossa sarjaa käydään jakso jaksolta lävitse. Ja taas mentiin.

Podcastin nimi ja ulkoasu viittaavat tarkoituksellisesti vanhaan kunnon The Lurker's Guide to Babylon 5 -sivustoon (joka muuten vieläkin on olemassa). Kolme pitkän linjan B5-fania rapakon takaa käy lävitse jaksoja ensin niin, että ensimmäistäkään kertaa sarjaa katsova ei spoilaannu tulevista tapahtumista. Tämän jälkeen he sanovat noviiseille näkemiin ja sukeltavat hyppyportin lävitse spoileriavaruuteen. Jakson loppupuoli sitten repostellaan nähtyä jaksoa suhteessa koko sarjan tapahtumiin niin paljon kuin vain suinkin mahdollista.

Myös podcastin kotisivulta (http://b5audioguide.com/) löytyy jokaiselle jotakin. Kullekin jaksolle on kaksi erillistä keskusteluketjua, jotta myös uudet katsojat voivat keskustella vaaratta sarjan tapahtumista. Sivuilta löytyy myös muutamia artikkeleita muun muassa B5 seuraamisen aloittamisesta sekä podcastin nimikkokissoista.

Kun sanoin podcastin tekijöiden olevan pitkän linjan B5-faneja, en liioitellut pätkääkään. Yksi heistä on esimerkiksi aikoinaan Usenetissä toimineen rec.arts.sf.babylon5.moderated -keskusteluryhmän alkuperäisistä moderaattoreista. Jos ette tiedä mikä Usenet oli, kysykää joltakin vanhalta ihmiseltä.

Joka tapauksessa tämä pitkä kokemus Babylon 5:n universumista näkyy podcastin sisällössä. Fanituksen taso on hyvin korkealla, mutta sarjan ajoittaisia kökköyksiäkään ei paineta villaisella. Podcast oli kylläkin yllättävän lempeä käsitellessään TKO:n turpiinvetämisosuutta, mutta kukapa sitä täydellinen olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti