maanantai 23. tammikuuta 2017

Alexander Freed: Rogue One - A Star Wars Story (romaaniversio)

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 12 h 11 min, lukija Jonathan Davis

Marko Ikäheimo

Näiden Star War -elokuvien romaaniversioiden hankkimisesta alkaa kohta tulla jo tapa. The Force Awakens oli kirjaversionakin aika hyvä. Jopa niinkin, että uskaltaisin suositella sitä ainakin vähänkään kovemmille SW-faneille. Mutta entäpäs sitten Rogue Onen kirjaversio? Kirjoittaja ei yllä ainakaan Alan Dean Fosterin tasolle maineen puolesta. Alexander Freedilla on romaanipuolella plakkarisssa yksi Star Wars: Battlefront -kirja.

Elokuva itsessään oli jopa pienoinen yllätys. Alussa juoni ei ihan parhaimpaan laukkaansa yltänyt, mutta loppupuolessa sitä meninkiä riitti siitäkin edestä. Jossakin vaiheessa tajusin, että tässähän katsellaan ihan ehtaa sotaelokuvaa, joka nyt vain sattuu sijoittumaan Star Wars -universumiin. Kirjaversio on ehkä pari piirua elokuvaa enemmän SW-henkinen. Muutamissa päähenkilöiden motiiveissa oli hieman erikoisia painotuksia, joita en mielestäni elokuvasta nähnyt.

The Rogue Onen kirjaversio ei ehkä ole ihan niin välttämätöntä luettavaa kuin The Force Awakensin vastaava. Se ei kuitenkaan ole missään mielessä turha tai huonosti kirjoitettu.

Pidin kovasti kirjan lukijan, Jonathan Davisin, versiosta Neal Stephensonin Snow Crashista. Tälläkin kertaa hän tekee kuuntelukokemuksesta erittäin miellyttävän. Edes hänen Darth Vaderinsa ei ole ärsyttävä, vaikkei hän sentään mikään James Earl Jones ole.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti