perjantai 11. tammikuuta 2013

Paulus Maasalo: Elinehto

Karisto 2012 528 s.

paulusmaasalo.wordpress.com

Hannu Väisänen


Paulus Maasalon ensimmäisessä kirjassa Roudan alla (Karisto 2011, 343 s.) venäläinen öljymiljardööri murhataan Tallinnassa. Elinehdossa terroristit myrkyttävät maapallon vesivaroja.

Molempien kirjojen päähenkilönä on Supon agentti Vesa Kaitele. Hänen esikuvinaan näyttävät olleen Ilkka Remeksen ensimmäisten kirjojen vakiohahmo Antti Korpi, Taavi Soininvaaran Arto Ratamo ja Tero Sompin Mikko Vuori. Kaikki he ovat ainakin uransa jossain vaiheessa töissä Supossa ja kaikilla heillä on vaimo ja yksi lapsi.

Erojakin on. Siinä missä Antti Korpi, Arto Ratamo ja Mikko Vuori ovat edes jossain määrin realistisia, vaikka kirjojen tapahtumat eivät sitä olekaan, Vesa Kaitele on kuin sarjakuvien supersankari. Hän on myös myyttinen vastahakoinen sankari ja lähtee töihin vasta, kun on ihan pakko. Suomen tai maailman pelastaminen ei vielä riitä, vaan vaarassa täytyy olla oma perhe.

Roudan alla -kirja vähän tökki, ja olin jättää sen kesken, mutta Elinehdossa vauhti on jo kunnossa. Niinpä suosittelen kirjaa supersankariviihteen ystäville ja myös niille lukijoille, jotka tykkäävät teknojännäreistä, mutta alkavat kyllästyä Ilkka Remekseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti