maanantai 6. toukokuuta 2013

Linkkivinkki: Mel Brooksin podcast-haastattelu

Marko Ikäheimo


Mel Brooks löytyy useammankin suosikkielokuvani takana. Aivan erityisiä suosikkejani ovat Hitchcock-parodia Korkeuskammo (High Anxiety) sekä mustavalkoinen Frankenstein junior (Young Frankenstein). En kuitenkaan tiennyt esimerkiksi sitä, että Brooks on häärännyt tuottajana vaikkapa Lynchin Elefanttimiehessä tai Cronenbergin Kärpäsessä.

Nämä ja monta muutakin mielenkiintoista seikkaa käy ilmi koomikko Marc Maronin omaan WTF-podcastiinsa tekemästä parituntisesta Brooks-haastattelusta. Podcastin nimi antaisi odottaa luvassa olevan kovastikin räävittömyyksiä, mutta haastattelu sujuu hyvinkin sivistyneessä hengessä.

Mel Brooks on tehnyt yksinkertaisesti kaikkea. Tai kuiten Maron sen ilmaiseen, Brooks on voittanut elämän. Hän on ollut muun muassa pioneerina toisessa maailmansodassa ja stand up -koomikkona ihkaoikella gangsteriklubilla. Elämänkokemuksien lisäksi kertoillaan erityisesti Brooksin ensimmäisten elokuvien syntyvaiheista. Mel Brooksilla on kertomisen taito verissä ja melkein yhdeksänkymppiseksi kahdehdittavan hyvin kaikki kuulat tallella.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti