maanantai 29. heinäkuuta 2013

Batman '66, digitaalinen sarjakuva

Arvosteltu versio: Comixology -nettikaupan digitaalinen sarjakuva.

Marko Ikäheimo

Anteeksi, missä olinkaan?

Muistatteko vielä ajan, kun Batmanin seikkailut olivat hauskoja?

Yön Synkeällä Kostajalla ei ole varsinaisesti juuri ollut iloisia hetkiä, mutta 60-luvulla koettiin sellainenkin ihme. Batmanin oma TV-sarja oli niin täynnä hupia ja camppia, että heikompia hirvitti. Itselleni mieleen jäivät erityisesti täydellisellä pokerilla heitellyt älyttömyydet sekä tietysti Julie Newmarin alkuperäinen Kissanainen.

Syystä tai toisesta 60-luvun Batman alkaa olla taas muotia ja DC on päättänyt alkaa julkaista viikoittaista sarjakuvaa viittaritarimme seikkailuista.

Alkaessani lukemaan sarjakuvaa huomasin, että selaimen Guided View -toiminto kytkeytyi automaattisesti päälle. Itse asiassa se on ainoa tapa lukea tätä sarjakuvaa. Comixologyn lukuohjelman Guided View -toiminnossa ohjelma valitsee itse näyttävän alueen sarjakuvasta. Älypuhelimen kokoisessa ruudussa tämä on kohtuullisen kätevää, mutta Ipadin ruudulla haluan yleensä itse valita fokukseni.

Batman '66:n tapauksessa sarjis on suunniteltu esittelemään tekniikan mahdollisuuksia. Guided View tuo tarinankerrontaan melkeinpä animaation keinoja säilyttäen samalla kuitenkin sarjakuvan vahvuudet. Samassa kuvassa saattaa olla useita vuorollaan ilmestyviä puhekuplia. Kohtauksen loppuja tehostetaan värisävystön muutoksilla. Ja tappelut konnien kanssa ovat avain yhtä hauskoja ja popahtavia kuin alkuperäisessä tv-sarjassakin.

Tarinan sisältökin on juuri niin höpsähtänyt kuin toivoa voi. Aluksi olin hieman epäileväinen, mutta sitten näin oikeasta reunasta löytyvän kommentin.

Tämän jälkeen maailma vaikutti paljon mukavammalta paikalta. Kaiken lisäksi kissanainenkin näyttää kovasti tutulta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti