sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Mitä käyttöä Googlella on robottiarmeijalle?

Vähän aikaan sitten esittelin Boston Dynamicsin huimia ja vähän karmaiseviakin robottijärjestelmiä, jotka kykenevät itsenäiseen liikkumiseen vaikeissakin maastoissa. Sitten tulikin vastaan uusi yllätys tällä alalla: Goole oli ostanyt Boston Dynamicsin!

Hakemattakin tässä vaiheessa tulee mieleen kysymys, että mitä Google nyt oikein aikoo? Tämä ei ilmeisesti ole edes Googlen ensimmäinen hankinta näissä kuvioissa.

Salaliittohenkisille scifiharrastajille tulee tietysti ensimmäiseksi mieleen Terminaattori-elokuvien Cyberdyne systems. Elokuvien alkuperäinen tuomiopäivä ja pari seuraavaakin versiota tietysti jo tuli ja meni, eikä tekoälyn kehitys ole ihan niissä kantimissa, kuin vielä 90-luvulla uskottiin. Siltikään ei voi ihan säpsähtämättä katsoa näitä kahta videota, joita en tullut laittaneeksi aikaisempaan juttuuni. Ensimmäisessä Big Dog -robotti viskoo betonharkkoja jo aika tottuneesti.Varsinainen jysäri on kuitenkin toinen video, jossa Boston Dynamicsin Petman-robotti esittelee kävelytaitojaan. Uncanny valley, here we come!Salaliittoteoretisointi sikseen, joku tarkoitusperä Googlella näihin hankintoihin on. Ehkä aikomuksena on pyrkiä vähän samoille markkinoille kuin Amazon, joka esitteli joku aika sitten futuristisen konseptinsa ilmakuljetuksista miehittämättömillä pikkuhelikoptereilla.


Ehkä jonakin päivänä palaamme taas kerran Pony Expressin aikoihin. Tällä kertaa toimitukset hoitavatkin automaattimuulit. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti