torstai 18. joulukuuta 2014

Gaimanin ja Pratchettin Good Omens BBC:n kuunnelmana joulunaikaan

Marko IkäheimoNeil Gaimanin ja Terry Pratchettin yhteistyössä kirjoittama The Good Omens on yksi ehdottomista suosikkikirjoistani. Kirja pyörii taivaan asiamehen Aziraphalen ja sen toisen puolen agentin Crowleyn seikkailuissa molempien osastojen lopullisen välienselvittelyn uhatessa. Kumpaakaan ei kuitenkaan ihan vielä huvittaisi ruveta maanpiiriä käristämään, niin hyvin he ovat elämäänsä täällä tottuneet.

Gaimanin ja Pratchettin kirjoitustyylit tuovat esiin molempien parhaat puolet. Gaimanin mukaan kirjoitusprosessin lopussa kumpikaan ei enää oikein muistanut, kuka oli kirjoittanut mitäkin.

BBC:n radiokanava 4 tuo joululahjana kuuntelijoilleen tämän mestariteoksen kuunnelmamuodossa alkaen 22.12. Sarjalla on jo kotisivut, josta löytyy esimerkiksi kuvagalleria sekä lyhkäisiä näytteitä tulevasta.

BBC:n nykykäytännön mukaisesti todennäköisesti tämäkin kuunnelman jaksot löytyvät useiden viikkojen ajan sarjan kotisivulta. Paljon paremmin ei voisi joulunaikaa viettää. Paitsi, onhan sen Doctor Whon jouluspesiaalikin tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti