keskiviikko 10. joulukuuta 2014

WikiGalaxy-käyttöliittymä Wikipediaan

Marko Ikäheimo


Muinaisella 80-luvulla tuli kohtalaisen paljon pelattua Elite-avaruusseikkailupeliä. Melkeinpä hauskinta pelissä oli eri planeettojen kuvausten lukeminen. Huvittavinta näin jälkikäteen on se, että nämä planeettafaktat olivat luonnollisesti täysin tuulesta temmattuja

Nyt ranskalainen opiskelija Owen Cornec on luonut Wikipedialle käyttöliittymän, joka on kuin ilmetty toisinto lapsuuteni suosikkiharrastuksesta. Pienenä uutuutena tällä kertaa vastaan tulevat faktat ovat täyttä todellisuutta. Tai tietysti niin totta kuin tiedot Wikipediassa tuppaavat ylipäätänsä olemaan.



Tässä WikiGalaxyksi nimetyssä fakta-avaruudessa lentely on aivan mahdottoman kiehtovaa puuhaa. Galaksin jokainen planeetta on yksittäinen Wikipedian tietosivu. Sivuun liittyvät toiset sivut on esitetty avaruusreitteinä. Käyttöliittymä sopii täydellisesti päämäärättömään harhailuun jossa saa poltettua tunnin jos toisenkin. Tätä kirjoittaessani WikiGalaxyssä on tekijän mukaan 100000 artikkelia, ja lisää on luvassa. Jos suotte anteeksi, minun on vielä aivan pakko vierailla parilla mielenkiintoisella artikkeliplaneetalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti