sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Jim Butcher: Academ's Fury: Codex Alera, Book 2

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 20 h 53 min, lukija Kate Reading

Kirjasarjan toinen osa, sarjan ensimmäinen osa Furies of Calderon on arvosteltu täällä. Arvostelussa kuvataan myös kirjasarjan perusastetelma.

Marko IkäheimoEdellisen kirjan sankari, Tavi, on nyt saanut täytettyä unelmansa. Tai ainakin siltä näyttää. Hän on päässyt opiskelemaan Aleran pääkaupungin akatemiaan. Ensimmäisen kirjan tapahtumien johdosta hän toimii myös valtakunnan ykkösmiehen, Gaius Sixtuksen, lähettinä ja luottomiehenä. Suoritus on siinäkin mielessä merkittävä, että Tavi on omiensa joukossa harvoja, jotka eivät lainkaan pysyt hallitsemaan Aleran luonnonhenkiä, furyja. Kuten arvata saattaa, Aleran juonittelujen ja kiipimisen läpikyllästämässä yhteiskunnassa tästä tulee kaikenlaisia ongelmia.

Kirjan alussa kaikki alkaa mennä (yllättäen kiville). Akatemian muutama aristokraattinen oppilas on päättänyt ottaa Tavin silmätikukseenj, mutta se nyt on normaalia Tavin elämässä. Pahempi ongelma on, että Gaius Sixtus alkaa käyttäytyä yhä arvaamattomammin juuri kun muitakin koko valtakunnan laajuisia ongelmia alkaa nousta näköpiiriin.

Kotopuolessakin riittää ongelmia. Jokin ensimmäisessä kirjassa tavattu näyttäisi muodostaneen uuden uhkan koko Aleran valtakunnalle. Tämä jokin näyttäisi myös liittyvän Aleran syntyvaiheisiin. Jonkinasteiseksi pomomieheksi noussut Tavin setä Bernard yrittää pitää linnnaketta pystyssä, kun taas Tavin täti Isana koettaa varmistaa omalta osaltaan Tavin turvallisuuden. Tässä tehtävässä hän joutuu solmimaan hyvin yllättäviäkin liittolaisuuksia.

Juoni sen kuin tihenee tässä sarjan osassa. Jim Butcher kirjoittaa hyvin pitkää tarinaa, onneksi fantasiakirjojen harrastajat ovat tottuneet tällaiseen lähestymistapaan. Jo näin kirjasarjan toisessa osassa on pakko suositella, aloittamista ihan alusta, niin paljon tapahtumat pohjautuvat aikaisempaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti