perjantai 20. tammikuuta 2012

Walt Disney, Pixar: Wall-E (2008)

(Lasten kanssa katsottuna)

Marko Ikäheimo


Päätimme katsoa sunnuntai-illan ratoksi Pixarin Wall-E:n. Itse asiassa aika oli vähän tiukalla, ja ajattelimme siirtää katsomista toiseen iltaan. Olin kuitenkin maininnut elokuvasta kuusivuotiaalle, joka ei antanut enää muuta mahdollisuutta kuin katsoa "robotti-elokuvan".


Olin etukäteen tarkistanut suositusikärajan leffalle, ja se oli kaikenikäisille sallittu. Hupaisasti IMDB listasi omalla ikäsuositussivullaan kaikki robotteihin kohdistuvat väkivallanteot. Suomalaiset lapset taitavat olla kovempaa tekoa, sillä tämä osuus ei heitä pahemmin hetkauttanut. Takaa-ajoista kaksivuotias tosin totesi, että ne olivat pelottavia, mutta elokuva oli kiva. Kuusivuotias oli aivan pähkinöinä roboteista, yllättäen.

Wall-E:n ekologinen sanoma meni varmaan lapsilta suurimmaksi osaksi ohitse. Ehkä heille kuitenkin jäi joku käsitys siitä, että kasvielämäkin on jotain säilyttämisen ja vaalimisen arvoista. Molemmat tajusivat täysin sen, miten paljon Wall-E ja Eve tykkäsivät toisistaan.

Disneyn ja Pixarin normaaliin tapaan tässäkin elokuvassa suomenkieliseen ääninäyttelyyn oli panostettu paljon. Mikko Kivinen pulskahkona kapteenina oli jotenkin erityisen sopiva valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti