perjantai 7. syyskuuta 2012

Star Wars: Dark Force Rising (Thrawn-trilogian osa 2)

Thrawn-triogian toinen osa. Ensimmäisen osan arvostelu löytyy täältä. Tämä arvostelu olettaa, että sarjan ensimmäinen osa on tuttu.

Arvosteltu versio:  Audible äänikirja, pituus 14 h 56 min. Lukija Marc Thompson

Marko Ikäheimo


Kilpajuoksu Katana-laivueen löytämiseksi on käynnistynyt todenteolla. Han Solo ja Lando Calrissian yrittävät parhaansa mukaan pysytellä askeleen imperiumin kätyreiden edellä. Matkan varrella heidän tielleen putkahtaa vanhoja tuttuja Solon menneisyydestä. Samoihin aikoihin jeditouhuihin vielä varsin kokematon Luke Skywalker hakee opastusta jedimestariksi kuvittelemaltaan Joruus C'Baothilta. Huono ajatus. Leian tehtävän puolestaan tässä piirileikissä on selvittää, mitä oikeastaan tapahtui aikoinaan Noghri-kansan kotiplaneetalle ja miksi he ovat vieläkin kiitollisuudenvelassa imperiumille. Mara Jadekin on tiukasti mukana kuvioissa ja yhä vakaasti nitistämässä Lukea heti kuin vain mahdollista. Ihan varmasti, uskokaa nyt!

Taas kerran Zahn kirjoittaa erittäin vetävää Star Wars -tarinaa. Ainoastan Leian seikkailut Noghrien kanssa tuntuu hieman pitkitetyltä. Pidin erityisesti siitä, miten Luke ei ole mikään kaikkivoipa jedi-puolijumala, vaan hän tekee kokemattomuuksissaan pahojakin virheitä. Lucasilla tuntuu olevan halu kuvata Luke ja Anakin kaikkein voimakkaimpina jedeinä koskaan ikinä. Zahnin maailmassa yhteys voimaan riippuu enemmän harjoittelusta kuin luontaisista kyvyistä.

Zahn tekee bothanilaisesta pyrkyripoliitikosta Borsk Fey'lyasta niin mahdottoman ärsyttävän hahmon, että ei mitään rajaa. Ajoittain hänen juonittelunsa ottivat niin paljon päähän, että pelkäsin jo narskuttelevani hammaskalustoni pilalle. Joistakin tällainen tunnereaktio saattaa olla hyväkin asia, mutta minulla se hilasi ketutuskäyrää vähän liian korkealle.

Trilogian keskimmäisenä osana tämä kirja lataa pöytää sen verran kovat panokset, että tarinan päätöstä jää odottamaan erittäin suurella mielenkiinnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti