sunnuntai 30. syyskuuta 2012

The Non-Adventures of Wonderella (nettisarjakuva)

Marko Ikäheimo


Wonderellan sidekickillä,
Wonderitalla, on vakava
pettymys luvassa
Entäpä jos Wonder Woman olisikin laiska, tyhmä ja välinpitämätön? Tästä kutkuttavasta ajatuksesta lähtee liikkeelle Justin Piercen nettisarjakuva The Non-Adventures of Wonderella.

Sarjakuvan Wonderella on viimeisin sarjassa samannimisiä sankarittaria. Kykyinä hänellä on nämä tavalliset haavoittumattomuus, supervoimakkuus ja niin pois päin. Lentää Wonderella ei osaa, mikä on yksi hänen elämänsä suurista traumoista. Edellisten lisäksi Wonderella pystyy ilmeisesti köhäisemään mitä tahansa kykyjä tarpeen mukaan. Ja nämä kyvyt ovatkin sitten todella hämäriä.

Ai niin, hänellä on käytössään myös aikakone. Ja sillä sitä vasta taitamaton käyttäjä sotkun saa aikaan.

Alkupuolen stripit keskittyvät kuvaamaan lähinnä sitä, miten Wonderellaa ei oikein supersankarijutut hotsita. Myöhemmin juonikuviot alkavat lipsahtelemaan hyvin omituisiin suuntiin. En nyt ryhdy paljastelemaan niitä turhan takia, mutta mainittakoon esimerkiksi, että kuolleista nousseella Richard Nixonilla on merkittävä osuus tapahtumissa. Niin, ja tietysti myös Jeesuksella, jolta muuten sujuu rap aika mallikkaasti.

Sarjakuvan huumori on melko räväkkää, mutta ei koskaan ilkeää tai pahantahtoista. Lähinnä huvittavat tilanteet kumpuavat siitä, kun melko tavallisilla älynlahjoilla varustetusta yksilöstä tekaistaan supersankari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti