perjantai 28. syyskuuta 2012

Star Wars: The Last Command (Thrawn-trilogian osa 3)

Thrawn-triogian kolmas osa. Edellisten osien arvostelut löytyvät täältä. Tämä arvostelu olettaa, että sarjan aikaisemmat osat ovat tuttuja. 

Arvosteltu versio:  Audible äänikirja, pituus 15 h 42 min. Lukija Marc Thompson

Marko Ikäheimo


Zahnin kirjasarjassa on päästy sitten ratkaisuhetkiin. Uusi tasavalta on lievästi sanottuna nesteessä edellisissä osissa kuvattujen kämmäilyjen jälkeen. Jotain tarttis tehdä, ja vähän vikkelään sittenkin. Tasavallan yrittäessä rämpiä kuiville Luke koettaa saada ratkaistua hullun jedimestarin mikäsennniminytoli ongelmaa. Avukseen hän saa Mara Jaden, joka pikkuhiljaa alkaa tajuamaan, että ehkä niitä kaikkia keisarin käskyjä ei kannattaisi niin viimeisen päälle tarkkaan seurata.

Sarja kärsii selvästi liiallisen sivumäärän kirouksesta.  Kun Thrawn neljännen tai viidennen kerran paljastaa jonkun vihollisen juonista tutkimalla jotain taideteosta tai se jedimestari saa taas skitsoilukohtauksen, touhu alkaa pikkuriikkisen toistamaan itseään. Varsinkin niitä jedimestarin mouhotuksia olisi voinut vähän jo karsia.

Sinällään Thrawn on hahmona raikas tuulahdus Star Wars -vihulaisten listassa. Hän ei ole Voiman pimeän puolen korruptoima tai muuten vain kahjo. Thrawn on yksinkertaisesti nero strategina ja loistava johtaja, joskin kieltämättä hieman armoton toimissaan.

Taas kerran, Marc Thompsonin loistava lukusuoritus enemmän kuin korvaa tarinan ajoittaisen junnauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti