sunnuntai 10. helmikuuta 2013

E.E. Knight: Tale of the Thunderbolt: The Vampire Earth, Book 3

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 11 h 53 min, lukija Christian Rummel

Marko Ikäheimo


Tällä kertaa David Valentinen seikkailut ovat vieneet hänet karibian maisemiiin. Kurialaisia vastustavat joukot ovat saaneet vihiä Haitilta löytyvästä salaisesta aseesta. Sen luokse päästäkseen Valentinen on pestauduttava kurialaisten hallinnassa oleviin merivoimiin. Tätä varten Valentinen on todistettava uskollisuutensa tavoilla, jotka jäävät ikuisiksi ajoiksi painamaan hänen mieltään.

Haitille pääseminen saattaa olla tehtävän yksinkertaisin osuus. Jos elämä mannermaalla on kovaa, niin karibialla se on vieläkin ankarampaa. Luonto tarjoaa kyllä ravintoa yltäkylläisesti, mutta silti ihmishenki on erittäin halpaa. Sortajille pistetään kampoihin kuitenkin sielläkin. Joillekin syrjäisille alueille eksyvät kätyrijoukot eivät palaa enää takaisin. Mikä tärkeintä, sama kohtalo odottaa myös sinne harhautuvia reapereita. Mikä vieläkin tärkeämpää, alueella toimii taas ihan ihkaoikeita merirosvoja.

E.E. Knightilla on ollut selkeästi hauskaa näiden kirjojen kanssa, mikä välittyy myös lukukokemukseen. Meno on vielä kolmannessakin kirjassa ihailtavan virkeää. Tätä voi pitää jo jonkinlaisena suorituksena, sillä kirjan tapahtumat ovat ajoittain melko synkeitä. Onneksi Valentinelle on tähän mennessä siunaantunut mukaan kelpo sidekick tarinankerronnan ankkuriksi. Ank-Kha keventää mukavasti tarinaa kumppanusten miettiessä pitkillä matkoillaan esimerkiksi jotain kieliopillista merkillisyyttä.

Jos jostakin ryhtyisin Vampire Earth -kirjoja tiivistämään, niin päähenkilön naisseikkailut alkavat jo toistamaan samaa kaavaa. Valentine on tietysti hahmona mies viriileimmässä iässä, mutta Knight ei kauniisti ilmaistuna ole näissä romanttisissa seikkailuissa aivan terävimmillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti