tiistai 27. elokuuta 2013

Jim Butcher: Summer Knight: The Dresden Files, Book 4

Arvosteltu versio: Audible äänikirja. Pituus 11 h 12 min. Lukija James Marsters. Sarjan edellisten osien arvostelut löytyvät täältä.

Marko Ikäheimo


Huomautus. Dresden-kirjat rakentuvat hyvin tiiviisti sarjan edellisten osien tapahtumien päälle. Nämä arvostelut on tarkoitus pitää spoilerittomina. Viittaukset edellisiin kirjoihin ovat tarkoituksella hyvin epämääräisiä.

Kirjan alussa Dresden on joutunut keskelle yliluonnollisen maailman supervaltojen keskinäistä kamppailua. Itse asiassa hänet on pelattu täsmälleen tapahtumien keskiöön. Eikä siinä (tietenkään) kaikki, siinähän pääsisi päähenkilömme aivan liian helpolla. Myös tuonpuoleisen puolella kiehuu. Haltiaväen valtakunta on jakautunut kesän ja talven hoveihin, jotka jo luontonsa mukaan ovat koko ajan toistensa kurkussa. Tällä kertaa mukana kärhämässä on kuitenkin jotain aivan uutta ja ennenkuulumatonta. Ja arvatkaas, kenen pitäisi tämäkin sotku selvittää?

Jos sarjan edellisessä osassa tapahtumat alkoivat varsinaisesti vyörymään, tässä kirjassa Suuren Juonen rakennuspalikat loksahtelevat lopullisesti paikoilleen. Nyt ollaan päästy jo tasolle, jossa samasta muotista voisi tahkota loputtoman määrän tusinatarinoita. Butcher kiihdyttää kuitenkin vauhtia kirja kirjalta.

James Marsters on lukijana yhtä loistava kuin aina ennenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti