tiistai 20. elokuuta 2013

Podcast-esittely: Welcome to Night Vale

Marko Ikäheimo


http://commonplacebooks.com/welcome-to-night-vale/

Night Valen kaupungissa kaikki ei ole kohdallaan. Itse asiasa siellä ei ole mikään kohdallaan. Kaupunginvaltuuston tiedotustilaisuuksissa lausunnot sisältävät pääasiassa ulvahduksia ja murinoista. Pääkadulle ilmestyy tyhjästä pyramidi, jonka tarkoitusta kukaan ei ymmärrä. Kesken koulun vanhempinnneuvoston kokousta aukeaa aikaportaali, josta lehahtaa parvi lentoliskoja.  Mutta ei hätää: syötyjen neuvoston jäsenten muistotilaisuudessa järjestetään myös arpajaiset.

Kaupungin tarinaa kertoo yöradion toimittaja. Hetkittäin juontaja äityy suorastaan runolliseksi, tosin yleensä hänen pitkien kuvailevien tarinoidensa loppuhuipennus ei ole ollenkaan sitä mitä alussa olisi voinut kuvitella. Night Valen kertomuksista tulee mieleen Twin Peaks, tosin vähemmän synkkänä ja ahdistavana. Lisäksi Twin Peaksista on vielä matkaa siihen nyrjähtäneisyyteen, josta Night Valen asukkaat saavat päivittäisessä elämässään nauttia.

Welcome to Night Valen jaksot ovat parinkymmenen minuutin mittaisia. Keskellä jokaista tarinaa on säätiedotuksena laulu, joka enemmän tai vähemmän sivuaa jakson tarinaa. Yleensä vähemmän.

Podcast on Commonplace Books -pienkustantamon projekti. Se ei pyri tuputtamaan kustantamon tuotteita, vaan tyytyy mainitsemaan ne podcastin lopussa. Tällainen tyrkyttämätön markkinointi on erittäin miellyttävä tapa tuoda esille omia tuotoksia.

Ja muistakaa, älkää koskaan menkö Night Valen koirapuistoon. Teidän ei pidä edes ajatella sitä. Muuten NE saattava saada vihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti