sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Napapiiri ja joulupukin pajakylä

Riitta Niemistö


Suuntasimme hiihtolomalla pohjoiseen ja poikkesimme Napapiirillä. Paikka on ihan rehellinen turistirysä: löytyy poroajelua, huskyajelua, matkamuistomyymälää, ruokapaikkaa, joulupukin postikonttori ja joulupukkikin tavattiin. Lopuksi suunnattiin lumesta rakennettuun hotelliin ja jäämäkeen. Rahaa paloi, mutta silti käynnistä jäi hyvä mieli.

Joulupukin kohtaaminen ei maksanut mitään. Pukin luokse suunnattiin pitkiä käytäviä pitkin. Käytävän varrella oli kaikenlaista mielenkiintoista tutkittavaa. Tähän aikaan vuodesta ei ole jonoja, mutta jos tuonne tulvahtaa turistibussillinen väkeä, niin jonotusalueen on oltava kiinnostava. Tämä on upea juttu: yhdeltäkään lapselta ei jää joulupukki näkemättä siksi, että se maksaa tai maksaa liikaa.

Kyllä siitä käynnistä silti maksu perittiin. Pukin luona oli kuvaaminen kielletty, mutta siellä oli valokuvaaja tonttu ja koko käynti videoitiin. Kun pukin luota poistuttiin: tonttu kysyi, haluammeko videon käynnistämme vaiko vain ison valokuvan tai postikorttivalokuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti