sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Podcast-esittely: Star Wars Minute

Marko Ikäheimo

Star Wars Minute on taas näitä podcasteja, joiden perusidea paperilla vaikuttaa aivan järkijättöiseltä. Podcastissa nimittäin kaksi kovan luokan Star Wars -nörttiä, Alex Robinson ja Pete the Retailer, katsovat SW-elokuvia minuutti kerrallaan eteenpäin ja analysoivat kyseisen minuutin hyvin seikkaperäisesti. Tuloksena voisi olla aivan sietämättömän rasittavaa nillitystä ja fanipoikailua. Onneksi juontajat ovat niin pitkän linjan SW-faneja, että he kykenevät näkemään myös elokuvien huvittavat puolet

Näistä huvittavuuksista ei ole mitenkään puutetta edes ensimmäisessä Star Wars-elokuvassa. Juontajilla on viikoittain vaihtuvan vieraan kanssa aivan hervottoman hauskaa kökköyksiä ruotiessa. Oikeastaan on aika hämmentävää, että ne kaksi ensimmäistä elokuvaa toimivat niin hyvin kuin toimivat. Juoni on täynnä epäloogisuuksia ja Lucas ei ole koskaan osannut kirjoittaa luontevaa dialogia.

Kaikkien leukailujen lomasta Podcastista välittyy erittäin syvä rakkaus Star Wars -elokuvia kohtaan. Tosin niihin Lucasin myöhemmin tehtailemiin kolmeen ivamukaelmaan tämä myötämielisyys ei ylety. Toinen juontaista ei myöskään kykene sietämään Jedin paluun ewokkeja, mistä annan kahmalollisen lisäpisteitä.

Niin, ja ne analysoitavat elokuvat ovat tietysti niitä ainoita oikeita alkuperäisiä, eikä mitään Lucasin myöhempiä erikoisversioräpellöksiä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti