tiistai 19. kesäkuuta 2012

Italian Spiderman (2007)

Marko Ikäheimo


Psykedeliaa! Hurjaa toimintaa! Katalia konnia! Kauniita naisia! Haalistuneita värejä! Surkeaa dubbausta! Näyttelijäsuorituksia, jotka saavat Uuno Turhapuron tuntumaan Robert De Nirolta! Kaikkea tätä ja vielä vähän päälle tarjoaa tuo supersankareista muhkein, Italian Spiderman!

Nyt tarjolla olevasta tuotoksesta nauttimiseen tarvitaan hyvin hienostunutta makua. Tai ehkä "hienostunut" on tässä tapauksessa väärä ilmaisu, mahdollisesti "kieroutunut" sopisi paremmin. Joka tapauksessa, kalkkunan on maistuttava keskimääräistä paremmin, jotta tämä ei takerru kurkkuun.

Vaikka elokuvan nimi muuta lupaakin, varsinaisen Hämähäkkimiehen kanssa Italian Spidermanilla on melko vähän tekemistä. Ihan loppua lukuun ottamatta superkykyjä ei juurikaan nähdä. Nimihenkilö on pikemminkin Diablo-tyylinen sankari, joka jakaa oikeutta aseilla ja ajoittain nyrkeillä. Toimintakohtaukset ovatkin vauhdikkuudessaan sellaista luokkaa, että siinä olisi vaikkapa jollakin peruskoulun videokerholla tekemistä!

Italian Spidermanin suosikkilausahduksiin kuuluu "Respect Women". Yleensä tämän jälkeen hän sitten käyttäytyy kaikkea muuta kuin kunnioittavasti naisia kohtaan. IS ei ole kuitenkaan mikään sexploitaatioelokuva, vaan touhu on ajoittaisista pikku porsasteluista huolimatta varsin kilttiä. Normaalilla uimarannalla näkee enemmän paljasta ihoa. Onneksi myös päähenkilöllä pysyy supersankariasu visusti päällä.

Mikä onkin erittäin hyvä asia

Erittäin autenttisista tuotantoarvoista (tai niiden puutteesta) huolimatta, Italian Spiderman varsin tuore tuotos. Se oli ensin australialaisen ryhmän hupimielessä nettiin laittama traileri. Huiman suosion innostamina ryhmä julkaisi koko 40-minuuttisen elokuvan. Teoksesta paistaa niin suuri rakkaus 60- ja 70-luvun italialaisia kökkötoimintaelokuvia kohtaa, että aiheesta vähänkään kiinnostunut ei voi olla siihen rakastumatta.

Italian Spidermanin voi katsoa kokonaisuudessaan vaikkapa tästä. Leffa sisältää jonkun verran ketsuppiväkivaltaa, mikä varoituksena sanottakoon sellaiselle allergisille. Ei se ainakaan mitenkään liian todentuntuista ole.


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti