tiistai 11. kesäkuuta 2013

Haiharan nukketeatteri: Saapasjalkakissa

Charles Perraultin klassikkosadun pohjalta dramatisoinut ja ohjannut: Terhi Syrjänen

Riitta Niemistö


Lapsi tekee leikin vaikka vanhoista lukoista ja vietereistä. Ja Haiharan nukketeatteri Saapasjalkakissan. Nelivuotias odotti näkevänsä tosi söpön kissan. Olihan se söpö, tavallaan... tai ainakin ilmeikäs. Hyvin ilmeikäs ja nokkela. Kuningas ja prinsessa tehtiin lampunvarjostimista, hevonen lattiaharjasta. Vaikutelma ei kuitenkaan ollut halpa, vaan taiteellinen. Valot sen tekivät. Ja äänitehosteet. Ja näyttelijät. Koko kokonaisuus.

Haiharan nukketeatterin esitykset on vain nähtävä. Tarinat ovat vanhoja, mutta toteutus on moderni. Se viehättää lasta eikä jätä aikuistakaan kylmäksi. Tällä kertaa kehyskertomuksessa tarinaa kerrottiin vintillä. Neljä- ja seitsemänvuotiaat nauroivat, hihkuivat, jännittivät, yllättyivät ja jammailivat musiikin tahdissa. Välillä nelivuotiaan piti hakea äidistä turvaa.

Kun näytös loppui, nelivuotias oli pettynyt. Hän ilmoitti kovaäänisesti, että ei tämä vielä saa loppua. Voiko teatteria sen aidommin kiittää? Näytöksiä on vielä jokunen jäljellä. Kalaksikukko suosittelee: suositusikäraja on kolme vuotta ja liput maksavat kuusi euroa. Syksyllä on tulossa nukketeatteria aikuisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti