maanantai 10. kesäkuuta 2013

Princeless-sarjakuva

Arvosteltu versio: Comixology-verkkokaupan digitaalinen sarjakuva.

Marko Ikäheimo


Aikojen alusta naimakelpoisten kauniiden prinsessojen osana on ollut tulla lukituksi korkeaan torniin, jota vartio kammottava hirviö. Ennen pitkää komea prinssi karauttaa paikalle ja puhtaan uljautensa voimalla peittoaa vartiohirviön. Palkkiokseen prinssi saa prinsessan ja puoli valtakuntaa ja sitten he elävät onnellisina elämänsä loppuun saakka.

"Lässyn lässyn", tuumaa tähän tarinamme pirteä pikkuprinsessa. Hänen suunnitelmissaan ei todellakaan ole odottaa prinssintolvanaa pelastajaksi jossain onnettomassa tornissa. Pahaksi onneksi prinsessan isä on tiukka traditionalisti, ja mistäpä muualtakaan päähenkilömme itsensä löytää, lohikäärme pihalla vahdissa. Prinsessa Adrienne päättää ottaa kohtalon omiin käsiinsä. Vartiolohikäärme on loppujen lopuksi melko kiltti peto (vaikka joskus herkutteleekin vähän liikaa tornille ryykäävillä prinssinretaleilla). Yhdessä he päättävät lähteä pelastamaan muita Adriennen sisaruksia.

Princeless on kaikeinikäisille tarkoitettu sarjakuva. Vanhemmat lukijat osaavat arvostaa prinsessateollisuuden satiiria. Esimerkiksi haarniskapajassa naissotureille on tarjolla tällaisia suojavarusteita.
Kahden vasemmanpuoleisen asun mallinimet ovat "Diana" ja "Sonja". Musta puku on kuulema ollut erityisesti suosiossa muutama vuosi sitten. Onneksi haarniskaseppä tajuaa pienellä järjenpuhumisella, että jotkut soturinaiset saattaisivat arvostaa taisteluissa hieman kattavampaa suojausta.

Sanomastaan huolimatta Princeless ei jää paikoilleen räkyttämään genren kliseille. Luvassa on myös hyvin luotuja hahmoja ja hauskoja seikkailuja, jotka pitävät kaikenikäisten mielenkinnon yllä. Alkuperäisen neliosaisen minisarjan jälkeen Princeless on saanut jatkoa, joten ilmeisesti Adriennen ja kumppanien seikkailujen tulevaisuus on taattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti