torstai 17. helmikuuta 2011

The Prisoner - uudelleenkatselut, osa 3

Tämänkertainen jakso: A, B and C

Marko Ikäheimo


Tällä kertaa numero 2 on vähän hermostuneenpi tapaus. Melkein käy häntä sääliksi univaikeuksineen ja muutenkin reppanamaisine ulkoasuineen. Melkein, mutta ei loppujen lopuksi kuitenkaan. Numero 6:n alitajunnan tonkiminen unien kautta on sen luokan yksityisalueelle tunkeutuminen, että sitä ei vain tehdä.

Kuutonen myös aikamoinen fakiiri. Alitajunta on juuttunut toistamaan erotilannetta, kerta toisensa jälkeen. Lekuri epäileekin, että numero 6 ei ole laisinkaan ihminen.

Itse asiassa tämä jaksohan on selkeää virtuaalitodellisuutta, 60-luvulla! Lopetus, jossa kakkonen ja lääkäri katsovat hermostuneina näyttöruudulta kuutosen päättäväistä marssia kohti operaatiohuonetta on erittäin tehokas.

Jakson tärkeä pohdiskelu koskee kuutosen tappelutyyliä. Eli jos mysteerimies pistettäisiin nyrkit vastakkain James Bondien kanssa, kuka voittaisi? Lazenby ei ole pohdinnoissa edes mukana, ja kyllä Roger Moorekin voisi olla hätää kärsimässä. Sean Conneryn kanssa voisi olla kovakin matsi. Timothy Dalton käyttäisi mieluummin pyssyä ja Piers Brosnankin on vaikea kuvitella tarjoilemassa rehellistä rystyleipää vastustajalle. Daniel Graig kyllä sitten pyyhkisi petomaisesti kuutosella kanveesia.

Ai niin juu, sankarimme oli ihan oikeasti lähdössä lomalle ennen sieppaustaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti