keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Doctor Who:n toinen kausi TV2-kanavalla

Marko Ikäheimo


Doctor Who:n uuden tulemisen ensimmäisen kauden jaksot on nyt näyhty Yle2-kanavalta. Muutamia jaksoja voi vielä vähän aikaa katsoa Areenasta. Tällä kaudella oli muutama hyväkin jakso, ja tietysti Doctor Who:n tuominen takaisin on jo sinällään kunnioittettava saavutus. En kuitenkaan koskaan lämmennyt oikein Christopher Ecclestonin Tohtorille. Ehkä hänen roolitulkinnassaan korostui vähän turhan paljon arpeutunut sotaveteraani, ja poikamainen seikkailuhenki jäi turhan vähälle.

Mutta seuraavaksi vuorossa onkin sitten sitä hyvää kamaa. Nimittäin 19.6. lähtien kehiin astuu David Tennantin esittämä kymmenes Tohtori. Tennantin Tohtorista voi jo uskoakin, että hänen näennäisesti inhimillisen ulkokuorensa sisällä tikittää aivan tyystin vieras koneisto. Kaikesta kyllä näkee, että Tennant on ollut lapsena aivan mahdoton Doctor Who -fani.

Mahdollisesti esitysaikateknisistä syistä Yle2 ei esitä tällä kertaa kausien välissä tullutta jouluspesiaalia. Tämä on hieman harmi, sillä sen tapahtumiin palataan muutaman kertaan sarjan edetessä. Hyvänä uutisena puolestaan Yle on ilmoittanut esittävänsä tänä kesänä sarjaa kolmannen kauden loppuun asti. Vuoden 2013 kesällä esitetään sitten kaudet 4-6. Silloin nähdäänkin sitten mielestäni jopa Tennantia parempi Tohtori, Matt Smith.

Tarkennus 5.6.

Tulihan se jouluinvaasiokin kakkoselta. Eli siinäkään suhteessa ei ole mitään valittamista.

1 kommentti: