maanantai 7. toukokuuta 2012

Podcast-esittely: How Did This Get made

Marko Ikäheimo


Minulla on aivan erityinen pervesio kummallisiin elokuviin, ja monenlaista ärvellystä on tullut vuosien saatossa katsottua. Suuri osa näistä kummallisuuksista tuli aikoinaan katsottua Kuopion SF-seuran videoilloissa (terveisiä Raidan Timolle). Sillon katsotut leffat olivat pääosin vähän vanhempaa tuotantoa, erityisesti kultainen 80-luku oli hyvin edustettuna. Myös nykyisissä leffoissa tulee vastaan tuotoksia, joista voi vain todeta antiikin kreikkalaisten filosofien tapaan: "WTF?".

Näitä mestariteoksia keskittyy ruotimaan How Did This Get Made -podcasti. Sarjaa vetävät Paul Scheer, June Diane Raphael sekä Jason Mantzoukas ovat melko tunnettuja koomikkoja. Heillä tuntuu todellakin juttua riittävän. Amerikkalaiseen tapaan meininkin äityy hetkittäin hysteeriseksi pälpätykseksi toisten puheen päälle. Juontajat ja joka jaksossa mukana oleva vierailija kuitenkin nauttivat ilmiselvästi näiden kalkkunoiden katsomisesta, ja usein lopputuotos on aika hillitöntä kuunneltavaa. Erityisesti heidän suosikkinsa on Nicholas Cage, joka näyttääkin keskittyneen nykyisin tehtailemaan roolisuorituksia toinen toistaan hämmentävämmissä proggiksissa.

Lisäys 8.5.


Alkuperäistä juttua kirjoittaessa jäi mainitsematta, että kirosanoille allergisten kannattaa olla vähän varuillaan tämän podcastin kanssa. Kielenkäyttö on roisihkoa, mutta ei kuitenkaan itsetarkoituksellista. Tämän lisäksi elokuvien juonet spoilataan täysin suruttomasti, mikä ei ehkä tässä tapauksessa ole aivan mahdoton rikos elokuvataidetta kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti