sunnuntai 26. elokuuta 2012

Linkkivinkki: Lightspeed Magazine

Marko Ikäheimo


Moni nykyisistä SF-sivuistoista on blogimuotoinen.  Siinä onkin monia etuja, kuten mahdollisuus melko kevyeen toimitukselliseen otteeseen. Ilman tätä formaattia esimerkiksi Kalaksikukon tekeminen olisi huomattavasti paljon hankalampaa. Kuitenkin on myös mukava huomata, että joillakin riittää vielä resursseja ihan oikeasti toimitetunkin materiaalin tuottamiseen. Yksi tällainen SF-julkaisu on useita laadukkaita antologioita koonneen John Joseph Adamsin vetämä Lightspeed.


Lehdessä julkaistaan scifi- ja fantasianovellien lisäksi laadukkaita artikkeleita, arvosteluja  ja alan persoonallisuuksien haastatteluja. Tämän lisäksi kuukauden taiteilijan töitä esitellään omassa galleriassaan. Lightspeedin julkaisutapa on hyvin mielenkiintoinen. Joka kuukausi siitä ilmestyy maksullinen e-kirjaversio useimmissä käytössä olevissa formaateissa. Siinä julkaistua materiaali sitten ilmestyy pikkuhiljaa kuukauden mittaan Lightspeedin verkkosivulle. Maksullisessa versiossa on tilaamisen lisäkannustimena yksi novelli, jota verkkosivulta löydy.

Tekstimuotoisen materiaalin lisäksi Lightspeed julkaisee kuukausittain podcast-muodossa kaksi myös tekstimuodossa ilmestynyttä novellia.  Podcasteista on vastuussa ja osan myös lukee Stefan Rudnicki, jolla on yksi alan miellyttävimmistä äänistä. Hän on tuottanut myös esimerkiksi Audiblelle paljon laadukkaita äänikirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti