keskiviikko 15. elokuuta 2012

Podcast-esittely: War rocket Ajax

Marko Ikäheimo


Aikoinaan harrastin kovastikin ahkerasti sarjakuvia, kuten vaikkapa vanhaan Kalaksikukkoon tekemästäni artikkelista käy ilmi. Sittemmin elämän tuulet ja mikä tärkeintä, rajallinen hyllytila, saivat harrastuksen hiipumaan. Digitaalisen sarjakuvaan tutustumisen myötä kiinnostus on alkanut taas pikkuhiljaa palailemaa. Osasyynä innostukseen on mainio Comics alliance -sivusto sekä sen virallinen podcast: War rocket Ajax. Jostakin syystä aluksi vierastin melko hörhöjä jaksonimiä, mutta sitten uskaltauduin kokeilemaan sisältöä.

Podcastia vetävät Chris Sims ja Matt Wilson ovat saaneet kieltämättä tungettua varsin kohtuullisen määrän hörhöilyäkin mukaan. Yleensä jaksoista käytetään kohtuullinen osuus eri BBQ-paikkojen vertailuihin sekä väittelyihin paikallisten versioiden keskinäisestä paremmuudesta. Lisäksi usein muistetaan keskustella myös amerikkalaisen show-painin viimeisimmistä tapahtumista. Nämä hörhellykset vedetään läpi kuitenkin niin hyvällä asenteella, että ne eivät juurikaan pääse häiritsemään. Pikemminkin touhua seuratessa tulee vähän samanlainen olo kuin Mikrobitin alkuaikoina kultaisella 80-luvulla.

Kun varsinaiseen sarjakuvaosuuteen päästään, sisältö onkin sitten kertaluokkaa kovempaa tavaraa. Haastatteluissa on mukana isojen nimikkeiden tekijäkaartin lisäksi myös indie- ja verkkosarjakuvien tekijöitä. Yhteistä kaikille on, että suurista nimistä lähtien kaikki rakastavat sarjakuvia mediana ja puhuvat niiden tekemisestä erittäin mielellään. Juontajien syvä perehtyneisyys ja innostus sarjakuviin tekee haastatteluista erittäin nautittavia seurattavia. Podcastin reiluhko pituus on edukseen näissä tilanteissa, joissa päästään pureutumaan syvälle käsiteltäviin asioihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti