keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Doctor Who: The God Complex ja Closing time

Doctor Who:n kuudennen kauden yhdestoista ja kahdestoista jakso. Kauden muiden jaksojen arvostelut löytyvät täältä.

Marko Ikäheimo


Nämä jaksot eivät varsinaisesti ole tuplakokonaisuus. Niputin ne samaan arvosteluun koska ne kuitenkin tavallaan pohjustavat kauden päätöstä.

The God Complex

Tardis jumittuu vanhalta hotellilta näyttävään tilaan, johon on kariutunut sekalainen joukko muitakin hahmoja. Jostakin syystä he alkavat yksi kerrallaan käyttäytyä omituisesti ja jäävät käytäviä vaeltavan hirviön uhreiksi. No, olipas yllättävä alkuasetelma Doctor Who-jaksolle. Pientä omaperäisyyttä on havaittavissa uhrien sekoamiskohtauksien kuvaamisessa, jossa käytetään melko modernia kerrontaa.

Tällä kertaa tämä kaavamaisen perusjuonen käyttäminen taitaakin olla tarkoituksellista. Katsoja tuudittautuu väärään turvallisuudentunteeseen ja lopussa vetäistääkin matto jalan alta. Suoraan sanottuna minulta meni vähän aikaa lopetuksesta toipumiseen.

Closing Time

Lähtölaskenta kauden päätökseen on lähestyy jo loppuaan. Viimeisenä päivänään Tohtori päättää käydä moikkaamassa The Lodger -jaksosta tuttua Craigia, joka puolestaan yrittää sopeutua perhe-elämään. Craigin hysteerinen tavallisuus korostaa Tohtorin perustavanlaatuista omituisuutta, ja lopputulos on kerrassaan hykerryttävä. Ensi ajattelemalla saattaa tuntua erikoiselta, että Tohtori käy ajan hiekan valuessa vähiin moikkaamassa juuri Craigia, mutta tarkemmin ajatellen hän on normaalein uuden Tohtorin tuttavuuksista. Mukana on tietysti pakollinen hirviöuhkakin, ja sanoisin nyt nähdyn ratkaisun ylittävän selkeästi esimerkiksi taannoisen Night Terrors -jakson vastaavan.

Ja sitten sukelletaankin kauden päättäjäisryminöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti