perjantai 18. marraskuuta 2011

Rick Riordan: Percy Jackson and the Titan's Curse

HUOM! Tämä arvostelu olettaa, että sarjan edelliset osat ovat lukijalle tuttuja.

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 8 h 48 min, lukija Jesse Bernstein. Kirjasarjan kolmas osa (osien yksi ja kaksi arvostelut).

Marko Ikäheimo


Kirjan alussa Percy, Annabeth ja edellisen kirjan lopussa takaisin tuotu Thalia ovat suorittamassa salaista tehtävää. Tarkoitus olisi ilman turhaa hälyä ottaa yhteyttä kahteen puoliveriseen lapseen, joiden olemassaolosta sankarimme ovat hiljattain saaneet vihiä. Operaatio ei mene täysin puikkoihin, ja sen seurauksena Annabeth katoaa. Samassa  rytäkässä joutuu hukkaan myös metsästyksen jumalatar Artemis, jonka tukea tarvittaisiin kipeästi tulevassa jumalten äänestyksessä koskien uhkaavaa sotaa titaanien kanssa. Tehtävähän siitä tulee, ja sopivasti pahaenteinen ennustuskin saadaan läksiäisiksi, joten sekin puoli tulee hoidettua.

Annabethiä ja Artemista etsiessään sankarit kohtaavat jos jonkinlaista antiikin mytologiaan perustuvaa hankaluutta, kuten esimerkiksi Erymanthoksen metsäkarjun tai romutarhan täynnä Hefaistoksen prototyyppejä. Varoituksen sana: jumalten poisheittämiä romujakaan ei ole terveellistä mennä näpelöimään. Percy törmää myös Rachel Dareen, kuolevaiseen, joka jostakin syystä pystyy näkemään myyttisiä olentoja ympäröivän mystisen usvan lävitse.

Kuten edellisetkin sarjan kirjat, titaanin kirouskin on erittäin viihdyttävä ja mukaansatempaava. Tarinan kaari alkaa olla puolessa välissä, ja nyt selkeästi aletaan kerätä vauhtia loppuryminöitä kohti. Percy Jacksonit eivät ole ihan Pottereiden veroisia tarinankaaren laajuudessa, mutta toisaalta niiden juonet pysyvät myös paremmin kasassa. Esimerkiksi Harry Potterin ja liekehtivän pikarin pitkiä haahuiluja ja hirveää kiirettä lopussa ei löydy Percy Jackson -kirjoista.

Jesse Bernsteinin lukusuoritusta olen kehunut niin monta kertaa, että eipä siitä sen enempää. Toteanpahan vain, että harvoin olen kuullut yhtä ilmeikästä amfibiolehmän ammumista (älkää kysykö).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti