perjantai 20. toukokuuta 2011

Podcast-esittely: Secret World Chronicle

Marko Ikäheimo


Suunnilleen toisen maailmansodan alkoi ilmaantua metaihmisiä, joita toisissa yhteyksissä kutsuttaisiin lähinnä supersankareiksi. Sodan jälkeen suurin osa metaihmisistä keskittyi Atlantaan, jossa pitää päämajaansa ECHO-järjestö. ECHO:a johtaa Alex Tesla, joka on kuuluisan keksijäneron Nikolai Teslan sukulainen. Myös muita vastaavia järjestöjä on perustettu, kuten Blacksnake, jonka jäsenet ovat keinoja kaihtamattomia palkkasotureita. Myös entisellä Neuvostoliitolla oli oma supersankarijoukkonsa, joka uusien tuulien puhaltaessa Venäjällä on huomannut joutuneensa tuuliajolle.

Kohtuullisen rauhallinen ajanjakso päättyy yllättäen, kun suurimpiin metaihmisten keskittymiin ympäri maailmaa hyökkää jättimäisiä taistaluhaarniskoita ja muita futuristisia tuhovälineitä käyttävä sotajoukko. Kaiken lisäksi nämä hyökkääjät kantava ilmiselviä natsitunnuksia! Hyökkäyksen jälkeen eloonjääneet yrittävät kerätä pirstaleet kasaan ja selvittää, mitä hittoa oikeastaan tapahtui.

Secret world chronicle on kirjoittajajoukon yhteishanke. Näistä kirjoittajista tunnetuin on Mercedes Lackey, jonka ISFDB:n sivulta löytyy melkoinen kasa tuotoksia. Tarinat löytyvä ilmaisina podcasteina Itunesista sekä Podiobooksin sivuilta.  Podiobooksin kautta tehdyt lahjoitukset ovat tietenkin hyvin tervetulleita tekijöille.

Secret world chronicle, joka on tätä kirjoittaessa päässyt neljänteen kirjaansa, tarjoaa  anteeksipyytelemätöntä pulp-viihdettä. Venäläinen naispuolinen supersankari, joka on ärsyttävän aksentin lisäksi aivan mahdoton kommunisti, on aika hirveä karikatyyri. Muuten hahmoissa ja tarinoissa ei ole pahemmin valittamista. Tarinoiden lukija vaikuttaa melko lahjakkaalta amatööriltä, ja hetkittäin hänen tulkintansa tuntuu hieman turhan pirteältä meneillään oleviin tapahtumiin. Tällaisten asioiden esille ottaminen tuntuu kuitenkin vähän turhalta nillittämiseltä tässä tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti