sunnuntai 28. syyskuuta 2014

The Amazing Spider-Man 2 -peli iPadille

Marko IkäheimoOlin näköjään melko innoissani iPadille julkaistusta  The Amazing Spider-Man -elokuvan oheistuotepelistä. Nyt sitten elokuvan jatko-osan tiimoilta ilmoile on pykätty uusi iPad-peli. Vieläkö Hämyhäiskän viehätysvoima toimii?

Ei tuota ongelmia, vaikka
konnilla on tällä kertaa
vähän enemmän kättäpidempää
The Amazing Spiderman 2 muistuttaa päällisin puolin  edeltäjäänsä melko tavalla. Tälläkin kertaa heilahdellaan ympäri Manhattania tehtäviä etsimässä. Rutiinitehtävät ovat ehkä hieman vaihtelevampia: tällä kertaa saattaa konnienkurmotuksen jälkeen seuraavana tehtävänä olla nimikirjoituksen antaminen innokkaalle fanille. Tehtävien keskinäisiä painotuksia on myös viilattu, ja superhauskoja hyperkineettisiä tappeluja konnien kanssa on suhteessa huomattavasti enemmän.

maanantai 15. syyskuuta 2014

Neal Stephenson: Cryptonomicon

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 42 h 52 min, lukija William Dufris

Marko Ikäheimo


Kuvittelin lapsellisuuksissanin, että aikaisemmin arvostelemani Stephensonin Snow Crash olisi ollut jonkinlainen urakka. Olihan se nyt herttinen sentään 17 tuntia pitkä! Nyt sitten viimein uskaltauduin Cryptonomiconin kimppuun. Melkein neljäkymmentäkolme tuntia Stephensonia täydellä höökillä. Että siihen malliin.

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Toimiiko Gravity laisinkaan tv-ruudulta katsottuna?

Marko Ikäheimo

Minulta jäi katsomatta viime vuoden jymymenestys, Gravity, elokuvateatterissa. Elokuvakriitikot olivat kautta linjan yksimielisiä siitä, että tämä leffa täytyy nähdä teatterissa ja mieluummin niin isolta kankaalta kuin vain mahdollista. Jopa tunnetusti 3D-kriittinen brittikriitikko Mark Kermode suositteli tätä elokuvakokemusta nimenomaan kolmiulotteisena. Entäpä nyt, kun Gravity sitten ilmestyi Netflixin listoille? Kannattaisiko sitä laisinkaan katsoa pieneltä ruudulta?