lauantai 29. marraskuuta 2014

Gail Carriger: Changeless - An Alexia Tarabotti Novel, Book 2

Arvosteltu versio: Audible äänikirja: 10 h 33 min, lukija Emily Gray

The Parasol Protectorate -sarjan toinen osa. Kirjasarjassa on jatkuva juoni, joten ne kannattaa lukea järjestyksessä. Tämä arvostelu kertaa jonkin verran ensimmmäisen kirjan juonta.

Marko Ikäheimo


Edellisen kirjan Alexi Tarabotti on nyt sitten siis Lady Woolsey. Samalla hän on myös yhden Englannin suurimman ihmissusilauman ... öh ... ensimmäinen nainen. Ihmissudet ovat perinteisesti englantilaisen imperiumin sotilaita, ja myös Woolseyn kartanon laumasta suuri osa harjoittaa tätä ammattia. Ja sehän Alexiaa vasta riemastuttaa, kun kyseinen rykmentti päättää pystyttää leirin kartanon takapihalle, kirjaimellisesti.

maanantai 24. marraskuuta 2014

Juri Nummelin: Sotaa, sutinaa, seikkailuja. Suomalaisesta kioskikirjallisuudesta

Avain 2014 228 s.

Hannu Väisänen


Tässä kirjassa on 27 artikkelia alaotsikon mukaisesta aiheesta: kioskikirjallisuudesta.

Joululehtien ottaminen mukaan saattaa ihmetyttää, mutta Juri Nummelin määrittelee kioskikirjallisuuden kirjallisuudeksi, joka on tarkoitettu kerran luettavaksi ja sitten pois heitettäväksi, mikä sopii joululehtiinkin. Kertakäyttöisyyden vuoksi tässä kirjassa mainittuja teoksia lienee turha etsiä kirjastoista tai divareista, Mika Waltaria ja Marton Taigaa lukuun ottamatta, paitsi jos ne on julkaistu Juri Nummelinin itsensä toimittamissa vanhan kioskikirjallisuuden antologioissa.

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Bernard Cornwell: Azincourt

Audible äännikirja, pituus 15 h 14 min, lukija Torsten Wahlund

Marko Ikäheimo


Azincourt on yksi englantilaisen mielenmaiseman pyhistä tapahtumista. Paljon pienempi englantilaisten joukko pyyhki taistelukenttää huomattavasti suuremmalla ranskalaisten sotavoimalla herran vuonna 1415. Corwellin kirjan lopusta löytyvän pienen taistelun taustatietojen esittelynk mukaan historiantutkijat eivät ole yksimielisiä siitä, miten suuri sotajoukkojen epäsuhtaisuus lukumäärien suhteen oikein oli. Joka tapauksessa kaikki ovat yksimielisiä, siitä mikä taistelun ratkaisi. Englantilaiset jousimiehet.