lauantai 14. helmikuuta 2015

Jim C. Hines: Libriomancer: Magic ex Libris, Book 1

Arvosteltu versio: Audible äänikirja, pituus 10 h 33 min, lukija David DeVries


Marko Ikäheimo

Isaac Vainiolla on jotenkin tutunoloisen nimen lisäksi toinenkin erityisominaisuus. Hän kykenee nimittäin maagisesti kurottamaan lähes mihin tahansa kirjaan, ja tuomaan siitä omaan maailmaamme laitteita ja esineitä, myös maagisia.

Isaacin kirjavelhojen veljeskunnan on aikoinaan perustanut itse Johannes Gutenberg, joka muuten vieläkin on mukana kuvioissa pyörimässä. Itse asiassa Gutenberg melko keskinkertaisena velhona keksi kirjapainotekniikan omia vaatimattomia kykyjään tehostamaan. Tällä hetkellä hän on yksi voimakkaimmista koskaan eläneistä magian käyttäjistä, joten hyvin olivat suunnitelmat toimineet.

Kirjan tapahtumat pyörähtävät käyntiin, kun joku yllyttää maagien ja vampyyrien välisiä vihamielisyyksiä. Mikäli näiden kahden ryhmittymän välinen muutenkin jo hauras rauha rikkoutuu, seurauksena olisi verilöyly vailla vertaa.

Kirjan taikajärjestelmä on aivan käsittämättömän ihana. Kaiken päälle päähenkilön erikoisuus omalla magian alallaan on scifi ja fantasia. Mittatilaustyönä sf-nörtin mielikuvitusta kiihottamaan.

Väkivaltaa tarinassa on välillä yllättävänkin paljon. Kirjassa on muutamia painotuksia, jotka aluksi tuntuvat hieman epämukavilta. Mutta kuten tarinan päähenkilökin muistuttaa, osa hahmoista ei ulkomuodostaan huolimatta ole ihmisiä, eikä heitä pidä sellaisena arvioida.

Lyhyesti kuvattuna Libriomancer on hyvin virkistävä kokemus. Kirjan lukija välittää hyvin päähenkilön kyltymättömän kaikkea maagista kohtaan tunteman uteliaisuuden, joka ajoittain jyrää terveen itsesuojeluvaiston yli.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti