keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Spider-Man: Homecoming (2017)

Marko Ikäheimo

Viime kesänä piti tehdä valinta, ja syystä tai toisesta viimeisin Hämähäkkimies-elokuva jäi Wonder Womanin jalkoihin. Eipä sillä, WW ei ollut sekään yhtään hassumpi. Nyt kuitenkin hämyhäiskäkin tuli digitaaliseen myyntiin, joten pitihän sekin sitten tarkistaa.

Sam Raimin ensimmäiset elokuvat saavat minulta roppakaupalla papukaijapisteistä jo siitä hyvästä, että ne sattuivat olemaan ensimmäisiä siedettäviä versioita aiheesta. Seuraavat Amazing Spider-Man -leffat olivat puolestaan aika totista torvensoittoa. Andrew Garfieldin ja Emma Stonen kemia pelasti huomattavasti. En kyllä vieläkään tajua, miksi Stone ei voinut olla Mary Jane Watson, mihin rooliin hän olisi ollut enemmän kuin sopiva.


Marvel meni aikoinaan myymään Hämähäkkimiehen elokuvaoikeudet Sonylle, joten tulevien leffojen suhteen tilanne ei aivan mahdottoman hyvältä näyttänyt. Nyt kuitenkin Hämis saatiin kuin saatiinkin takaisin Marvel-universumiin, ja kuinkas kävikään.

Spoileri: hyvinhän siitä kävi. Suureksi osaksi tämä on pääosan esittäjän Tom Hollandin ansiota. Hänen Peter Parkerinsa tuntuu juuri oikealta yhdistelmältä nuoruutta ja palavaa intoa oikeuden puolustamiseen. Välillä tulee mokattua, melko peurusteellisestikin, mutta sehän Hämähäkkimiehen hahmossa juuri on ideana. Seinillä kiipeily ja seittilingot ovat vain revisiittaa. Tärkeintä on se, että Peter saa välillä selkäänsä niin että soi, mutta hänen tahtoaan ei mikään pysty murtamaan. Elokuva jopa toisintaa yhden sarjakuvan tärkeimmistä kohtauksista, joka tapahtui The Amazing Spider-man -lehden numerossa 33.

Leffalle ei ole varsinaisesti haitaksi sekään, että muissakin rooleissa on varsin pätevää sakkia. Erityisesti vanha konkari Michael Keaton tekee takuuvarman suorituksen aikaisempien elokuvien välienselvittelyistä jäljelle jääneiden romujen kerääjänä ja myyjänä. Nämä romut sattuvat vain olemaan esimerkiksi citarien aseita ja muuta mukavaa.

Nyt kun Disney otti ja osti Foxin, niin tässähän on mahdollisuudet jatkossakin saada hyviä Hämähäkkimies-elokuvia. Minulle ainakin kelpaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti