perjantai 25. helmikuuta 2011

The Prisoner - uudelleenkatselut, osa 4

Tämänkertainen jakso: Free For All

Marko Ikäheimo


Tällä kertaa pirullisena juonena on siis sekoittaa sankarimme huijaamalla hänet ehdokkaaksi vaaleihin. Eikä vaalitaisto ole ihan mistä tahansa, vaan peräti numero kakkosen paikasta! Heti alusta alkaen on selvää, että kisasta ei tule reilua (no yllätys). Kuutosen vaalijulisteet ovat valmiina samoin tein hänen ilmoitettuaan ehdokkuudestaan. Lehdistö pistää Kuutosen suuhun sanoja ja haastattelukin on heti valmiina painettuna.

Kakkosen kellarissa hoidetun valheenapaljastinsession jälkeen kuutosella alkaa heittämään kuupasta oikein kunnolla. Mitä ihmettä hänelle oikein tapahtui erikoiskäsittelyssä? Aluksi kaveri on ihan normaalin oloinen, ja sitten alakaa puhumaan ihan ufoja. Ilmeisesti alistajilla on käytössä myös huumeita. Käsittelyn vaikutus näyttäisi hiipuvan aina päivän lopussa, ja aivolinkous on uusittava.

Kuutonen ilmoittaa heti alussa tavoitteekseen selvittää, kuka on vanki ja kuka vartija. Yksi tällainen löytyykin. Samalla taas kerran selviää, että viattominkaan ei ole Kylässä sitä miltä näyttää. Ja lopuksi tulee turpiin oikein olan takaa. Jakson opetuksena onkin, että Kylää pyörittävä taho käyttää tarpeen vaatiessa aika koviakin keinoja.

Suosikkirepliikkini tästä jaksosta:

Number 2: Are you going to run?
Number 6: Like blazes, the first chance I get.
Number 2: I meant run for office.
Number 6: Whose?
Number 2: Mine, for instance.
Number 6: You have a delicate sense of humour.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti