perjantai 11. heinäkuuta 2014

Mia Vänskä: Valkoinen aura

Atena 2014, 287 s.

Hannu Väisänen


Kummitustalo on kauhukirjallisuuden yleinen teema. Nyt ollaan sairaanhoito-oppilaitoksen oppilasasuntolassa. Sen 7. kerroksen huoneessa on vuosia sitten murhattu opiskelijatyttö.

Valkoisessa aurassa Mia Vänskä on palannut esikoiskirjansa Saattaja (http://kalaksikukko.blogspot.com/2011/09/mia-vanska-saattaja.html) King-vaikutteisiin.

Overlook-hotellin kummitushuoneen lisäksi Valkoisessa aurassa on Musta torni -sarjasta tuttu punainen ruusu, ja vielä yhden Kingin teoksen mainitseminen olisi paha spoileri.

Iina (Karoliina) on juuri aloittanut opiskella sairaanhoitajaksi. Pikkuhiljaa hän vakuuttautuu siitä, että hänen näkynsä eivät ole opiskelijastressiä. Sitten mennään Kingin tallaamia polkuja loppuun asti.

Valkoinen aura ei tehnyt minuun yhtä suurta vaikutusta kuin Mia Vänskän kaksi ensimmäistä kirjaa, Saattaja ja Musta kuu (http://kalaksikukko.blogspot.fi/2012/10/mia-vanska-musta-kuu.html). En osannut samastua opiskelijaelämään, jossa tärkeimmät asiat ovat bilettäminen ja sen miettiminen, kuka panee ketä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti