perjantai 17. elokuuta 2012

Nettisarjakuva: Lady Sabre and the Pirates of the Ineffable Aether

Marko Ikäheimo


Aikasemmassa postauksessa esittelin Comic Rocket -palvelun, jolla voi kätevästi pitää verkkosarjakuvien lukukohdat järjestyksessä. Yksi tämän sivuston kautta ahkerimmin lukemistani sarjakuvista on Lady Sabre and the Pirates of the Ineffable Aether (jatkossa pelkästään Lady Sabre). Kuten pitkähköstä nimestä voi päätellä, kyseessä on steampunk -tarina, jossa vähän jokaiseen rakkineeseen on läntätty jonkun sortin höyrykone.

Nimihenkilö on sähäkkä eetterissä seilaavan kaapparialuksen kapteeni, joka koettaa saada käsiinsä salaperäisen aarteen. Lady Sabre ei oikein kunnoita yksityistä omistusoikeutta, joten hänellä on pieniä kahnauksia esivallan edustajien kanssa. Itse asiassa sarjakuva alkaa pikkuriikkisellä kärhämällä, jossa päähenkilö ottaa miekoin yhteen viiden vartijan kansa. Tästä hyökätään sitten täyttä höyryä tarinaan, jossa riittää merirosvomeiningin lisäksi steampunk-länkkäriä ja pikkuisen magiaakin.

Tekijöiden omakuva
Lady Sabre ja niinpoispäin ei vielä tällä kuvauksella eroa kovin paljon tavanomaisesta perusverkkosarjakuvasta. Se erottava tekijä löytyy sarjiksen tekijöistä. Sekä käsikirjoittaja Greg Rucka että kuvittaja Rick Burchett ovat todella kovan luokan tekijöitä suuremmissakin sarjakuvapiireissä. Jostakin syystä heille ei ole näyttänyt koskaan osuvan yhteisiä projekteja, joten herrat päättivät pistää pystyyn sellaisen itse tämän sarjakuvan muodossa. Lady Sabre on tarkoitus julkaista aikanaan myös paperiversiona. Tämä näyttäisi olevan muutenkin yleinen menettelytapa vakavammin liikkeellä olevien verkkosarjakuvien suhteen. Eipähän ainakaan tule ostettua sikaa säkissä.

Vetävän tarinan ja hienon kuvituksen lisäksi ylimääräisenä koukkuna sarjakuvan yhteydessä julkaistan myös Ruckan alkuperäinen käsikirjoitus. Tämä taustoittaa mukavasti kerrontaa sekä antaa mielenkiintoisen näkökulman tarinan syntyprosessiin. Rucka on itse todennut, että Lady Sabre on hänellekin oppimiskokemus. Sarjakuvan aloitus meni hieman hakiessa verkkosarjakuvalle sopivaa rytmitystä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti